elektrische verwarming met infrarood panelen

Elektrische verwarming

Elektrische verwarming is een verwarming waarbij interne vloeistof of een gloeispiraal opgewarmd wordt door de elektrische weerstand die in de radiator gemonteerd is. Het elektrisch verwarmen met een infraroodverwarming is echter veel zuiniger in gebruik. Een infraroodverwarming biedt u daardoor meer voordelen dan een elektrische verwarming. Een infraroodverwarming is net zo makkelijk te monteren als een elektrische verwarming je hebt alleen een stopcontact met daarop stroomvoorziening nodig. Net als een elektrische verwarming kun je een infraroodpaneel met een thermostaten aansturen. Je kunt kiezen voor een elektrische verwarming wanneer de woning of ruimte niet verwarmd kan worden met aardgas. Zeker wanneer je zonnepanelen op een woning hebt liggen is verwarmen met een vorm van elektrische verwarming een verstandige keuze. U kunt hierbij kiezen voor een centraal systeem of een lokale verwarming. Naast energie zuinige infraroodverwarming zijn er verschillende verwarmingsmethoden op elektriciteit.

Lokaal verwarmen met elektrische verwarming: Hierbij kan je elke ruimte afzonderlijk en volgens eigen wens verwarmen. Je kunt de elektrische verwarming plaatsen in de ruimte waar u het verwarmd wilt hebben en er zijn geen leidingen meer nodig. Een aansluitpunt met stroom is voldoende. De elektrische verwarming kan men individueel en eenvoudig regelen met een thermostaat. Je behaalt hierdoor 100% rendement.

Elektrische verwarmingstoestellen in verschillende soorten: Infraroodverwarming is een verwarmingspaneel dat door middel van infrarood straling objecten verwarmd die in een ruimte staan . De objecten geven vervolgens deze warmte weer af waardoor de ruimte opgewarmd wordt. Het is een aangename warmte die te vergelijken is met de straling van de zon. Ze zijn in verschillende modellen verkrijgbaar en makkelijk te installeren. Rechtstreekse verwarming: Deze radiators zijn goedkoop maar hebben wel een hoger verbruik als men ze regelmatig gebruikt. In gebruik is een infraroodverwarming altijd een betere keuze. De aanschafkosten liggen iets hoger dan bij een elektrische verwarming, uw verbruikskosten en comfort zijn echter vele malen hoger.

Offerte aanvragen

Een elektrische verwarming
voor comfort in elke kamer

Naar de webwinkel