Infrarood paneel voor verwarming

Infrarood paneel verwarming

Het verwarmen met een infrarood paneel is een energiezuinige manier van verwarmen. Ze noemen het ook wel de verwarming van de toekomst. Een infrarood paneel kunt u in de woonkamer, badkamer en overige ruimtes plaatsen. Een infrarood paneel geeft een aangename stralingswarmte af. Het is verkrijgbaar in glas, krijtbord en spiegel of als een schilderij infrarood paneel. Infrarood panelen bieden een aangenaam comfort bij lage temperaturen ,waardoor de verbruikskosten aanzienlijk omlaag gaan.

De warmte van een infrarood paneel werkt hetzelfde als zonnestralen. De infraroodstraling verwarmt objecten in de ruimte waar het paneel geplaatst is . Deze objecten geven vervolgens de warmte weer af, waardoor er een aangenaam binnenklimaat ontstaat.

Infrarood panelen hebben diverse voordelen; zo kunnen diverse ruimtes verwarmd worden met verschillende temperatuurzones en een eigen thermostaat. Ook is een infrarood paneel energiezuiniger dan conventionele verwarming. Daarbij is een infrarood paneel een sfeermaker in uw woning.

Met infrarood panelen krijgt men stralingswarmte en geen vervelende luchtverplaatsing. Dit is ideaal voor mensen met een allergie voor huisstofmijt. Door straling van het infrarood paneel worden de spieren soepeler . Mensen met artritis hebben hier veel voordeel van. Een infrarood paneel houdt daarbij de vochtbalans in de woning op peil.

Voordat men een infrarood paneel wil aanschaffen, is het van belang dat er goed geanalyseerd wordt waar het paneel komt te hangen en voor welke kamer het infrarood paneel bedoeld is. Het is belangrijk dat er een goede berekening gemaakt wordt van de wattages die men nodig heeft voor elke ruimte.

Daarnaast is het van belang dat de ruimte, waar een infrarood paneel komt te hangen, goed geïsoleerd is. Infrarood straling is voor het menselijk oog niet waarneembaar. Infraroodstraling is wel waarneembaar op de huid door de warmtewerking.

Mochten er nog vragen zijn, neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag.

Offerte aanvragen

Een infrarood paneel voor
energiezuinige warmte

Naar de webwinkel