Infrarood panelen test

De infrarood panelen test

De infrarood panelen test wijst uit: infraroodverwarming is energiezuiniger dan het verwarmen met cv of elektrische verwarming. Bij een test met infrarood panelen is naar voren gekomen dat bij verwarming op gas drie keer meer energie nodig is dan met infrarood verwarming in dezelfde ruimte.

Uit de test met infrarood panelen is ook gebleken dat de ruimte die je gaat verwarmen met 1 tot 2 graden lager eenzelfde comforttemperatuur heeft. Dit is vergeleken met andere verwarmingssystemen.

Bij de test kwam ook naar voor dat het rendement van infrarood panelen het hoogst is bij het opwarmen van specifieke ruimtes per stuk, zoals keuken of badkamer. Bij deze ruimtes had de conventionele verwarming een veel langere tijd nodig om op temperatuur te komen. Bij infrarood panelen is de warmte na 5 min al goed voelbaar. Gemiddeld is 15 tot 20 minuten nodig om de comforttemperatuur optimaal te krijgen.

Uit de test met infrarood panelen is tevens naar voren gekomen dat het niet alleen energie- en kostenbesparend is, maar ook een aangenaam gevoel van warmte geeft. Hierdoor worden spieren soepeler, ideaal dus voor mensen met artritis.

Ook wordt er geen vuil en stof door de lucht verplaatst, zoals dat bij conventionele verwarming wel het geval is. Hierdoor zijn infrarood panelen uitermate geschikt voor mensen de een allergie hebben voor huisstofmijt.

Met de test van infrarood panelen zagen we een stabiele luchtvochtigheid, de panelen tasten de vochtigheid in huis niet aan. Uit de test met infrarood panelen, kwam ook de besparing op onderhoud aan de orde.

U kunt een sopje met een zacht schoonmaakmiddel gebruiken (b.v. groene zeep). De spons goed uitknijpen zodat deze niet te nat is. Tussendoor gewoon met een droge doek oppoetsen.

Mocht u vragen hebben, neem gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Offerte aanvragen

Infrarood panelen
goed getest

Naar de webwinkel