Wat verbruikt infrarood verwarming

Bereken uw verbruik

Infrarood verwarming verbruik is over het algemeen laag. Klanten vragen ons vaak hoeveel energie benodigd is voor de infrarood verwarming en welke kosten men ongeveer kan verwachten tijdens het gebruik.

Net als bij gewone verwarming is het vooraf van belang te weten of de infrarood verwarming gebruikt zal worden als hoofdverwarming of als bijverwarming. De keuze voor hoofd- of bijverwarming bepaalt het benodigde vermogen om de ruimte te verwarmen.

Afhankelijk van het merk en de uitvoering van uw infraroodverwarming is meer of minder vermogen nodig. Onze adviseurs helpen u indien gewenst graag bij het maken van deze berekening.

Nadat u heeft vastgesteld of er sprake is van hoofd- of bijverwarming berekent u de oppervlakte en eventueel de kubiekemeter inhoud van de te verwarmen ruimte.

Voor de berekening van het benodigde verbruik gaan we nu het benodigde vermogen bepalen. Als veilige vuistregel gaan we uit van een vermogen van 25 watt per kubiekemeter inhoud.

Naast de inhoud en oppervlakte van de woning spelen ook zaken als isolatie en branduren een rol. Laat u hierover door ons informeren.

Wanneer u het infrarood verwarming systeem enkel als bijverwarming gebruikt kunt u al met een laag vermogen volstaan. Gemiddeld genomen is infrarood verwarming 35% goedkoper in verbruik dan verwarming met CV radiatoren. Ook kunt u met infrarood verwarming alleen daar verwarmen waar de warmtevraag is.

Door op een juiste manier gebruik te maken van de mogelijkheden en combinaties te maken van hoofd- en bijverwarming neemt het verbruik ten opzichte van uw oude CV verwarming nog verder af.

In een afspraak op locatie of tijdens een telefonische contactafspraak kan onze adviseur u voorlichten over de mogelijkheden in uw specifieke situatie.

Afspraak maken

Kies voor een laag energie verbruik

Vraag uw gratis offerte op

De verbuikservaringen van klanten

Laag verbruik hoog rendement

infraroodverwarming-verbruik

Met infraroodpanelen hebben wij ons energieverbruik flink kunnen verlagen. Met onze infraroodverwarming kunnen wij per kamer de temeratuur regelen en dat scheelt veel geld! "Wij besparen op stookkosten zonder in te boeten op wooncomfort" H.J. Schepers Stroe

"Verbruikskosten voor sommige kamers gehalveerd"
infraroodpanelen verbruik

Voordat wij gedeeltelijk overstapten op infrarood verwarming waren onze verwarmingskosten hoog. In onze zithoek was het 's avonds eigenlijk net te koud. Door de hoge plafonds in onze woning kost verwarmen veel energie. Nu zetten wij de infraroodverwarming in de zithoek aan en is het snel behaaglijk warm. "Waarom het hele huis warmstoken als we alleen in de zithoek warmte willen?" mevr. S van Sabben Tholen

"Wij verlaagden ons verbuik door slim te verwarmen"