Infrarood verwarming werking

Hoe werkt het

Infrarood verwarming hoe werkt dat eigenlijk? De werking van infrarood verwarming is te vergelijken met de straling van de zon. Het verschil in warmte, tussen wanneer de warmtestralen je lichaam raken en wanneer zij geblokkeerd worden door bijvoorbeeld een wolk is direct te voelen. Zonnestralen verwarmen niet de lucht, maar de objecten waarop ze stralen. Daarom is de zon de efficientste vorm van verwarming. Net zoals de zon zijn de stralen van een infrarood verwarming infrarode stralen.

Maar wat betekent infrarood? "infra" komt uit het Latijn en betekent "onder". Infrarood betekent dus "onder het rood”. Hiermee geeft men aan dat infraroodstraling voor het menselijk oog niet zichtbaar is.

Infrarood werkt met elektromagnetische energie. Het maakt onderdeel uit van het elektromagnetisch spectrum. Binnen dit spectrum valt infrarood tussen microgolven en lichtstralen in. De golflengte van infrarood verwarming ligt boven die van lichtstralen. Omdat infrarood verwarming geen lucht opwarmt is de werking energiezuinig.

Offerte aanvragen

Soorten infrarood verwarming

Infraroodverwarming in uw woning

infraroodverwarming werking

Werking en rendement

Infrarood verwarming van hoge kwaliteit heeft de beste werking. Deze infraroodverwarming zendt de meeste infrarode stralen uit. 123infrarood verwarming voert alleen infraroodverwarming van deze hoge kwaliteit. Infrarood verwarming is de afgelopen jaren heel populair geworden.

Steeds vaker verkoopt men elektrische verwarmingen als ‘infraroodverwarming’. Deze panelen hebben echter een slecht rendement en werken niet goed. Deze infrarood verwarming werkt niet goed doordat ze een lage output hebben.

Dit betekent dat weinig van de elektriciteit wordt omgezet in infraroodstralen of zelfs verloren gaat.

123infraroodverwarming is van mening dat de straling van infraroodverwarming met een juiste werking ten minste boven een niveau van 80% moet liggen.

Offerte aanvragen
infraroodpanelen werking

Juiste werking infrarood

De zon produceert verschillende soorten stralen zoals: microgolven, lichtstralen en röntgenstralen. Alleen stralen binnen een bepaald spectrum zorgen voor verwarming. Deze warmtestralen worden ook wel Infrarood stralen genoemd.

Infraroodstralen bestaan uit verschillende soorten zoals; nabije, middel en verre infraroodstralen.

Het meest optimale spectrum voor de werking van infraroodverwarming is het C spectrum.

Het is belangrijk dat de infraroodverwarming warmte produceert waarbij de meeste infrarood stralen worden gemaakt. De infraroodverwarming van 123infraroodverwarming produceert infrarode stralen die voor meer dan 90% binnen het optimale spectrum valt!

Tijdens een afspraak in onze showroom laten wij u graag de verschillen voelen.

Naar de webshop
infrarood panelen werking

paneel temperatuur

Voor een goede werking van een infrarood verwarming is de paneeltemperatuur van belang bij het bereiken van het optimale infraroodspectrum.

Hoe minder vermogen nodig is om de oppervlaktetemperatuur te bereiken hoe zuiniger het paneel werkt. Een infraroodverwarming van eenzelfde formaat dat minder vermogen gebruikt om een bepaalde oppervlaktetemperatuur te bereiken, is beter dan een paneel dat meer vermogen nodig heeft om dezelfde oppervlaktetemperatuur te bereiken.

Het is essentieel dat de warmteafgifte op het oppervlak van de infrarood verwarming gelijk blijft. Alleen gelijke warmteverdeling zorgt er voor dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de werking en het vermogen.

De infrarood verwarmingen van 123infraroodverwarming liggen precies binnen het ideale temperatuurbereik.

Afspraak maken

Nog vragen over de werking?
Neem dan contact met ons op

Direct contact opnemen

Wat klanten zeggen

Reacties van klanten

infrarood werking

Voor onze woonkamer waren wij op zoek naar een infraroodverwarming. Het heldere verhaal van 123infraroodverwarming heeft ons geholpen bij het maken van de juiste keuze. "Wij zitten er warmpjes bij dit najaar!" Fam. Noordam Rijssen

"Duidelijk over de werking"
stralingsverwarming werking

Na het goede advies over de mogelijkheden hebben wij met de adviseuse van 123infraroodverwarming een mooi infraroodpaneel uitgezocht. "De keuze was groot, het advies goed" Fam. van der Veeke Delft

"Goed advies scherpe prijs"