ir panelen zijn goedkoop

ir panelen verder uitgelegd

Ir panelen zijn zuinige verwarmingsystemen die werken op stroom. Met ir panelen kan op een heel makkelijke manier een ruimte lokaal worden verwarmd. Steeds meer mensen raken bekend met de werking van ir panelen en willen ook profiteren van de energiebesparende voordelen.

De werking van een ir paneel is gebaseerd op stralingsverwarming. Een andere naam voor ir panelen is infrarood verwarming. Bij deze manier van verwarming verwarmt men direct de objecten in de ruimte. Bij normale vormen van verwarming verwarmt men de lucht.

Het verwarmen van lucht is niet erg efficiënt omdat lucht snel afkoelt en een slechte geleider van warmte is. Wanneer men gebruik maakt van ir verwarming is er veel minder energieverlies door onnodige verwarming van lucht.

Ir panelen kunnen worden ingezet als hoofdverwarming van een woning of kantoorpand maar ook als bijverwarming. Mensen die kiezen voor een verwarmingsysteem gebaseerd op infrarood maken vaak ook gebruik van zonnepanelen.

De gratis groene stroom die men zelf heeft opgewekt kan vervolgens worden gebruikt voor het verwarmen van de woning of delen van de woning. Op die manier kan met ir verwarming extra worden bespaard op de kosten van verbruik.

Een ander bijkomend voordeel van de verwarming met ir panelen of een ir paneel zit in de veel lagere onderhoudskosten. Een traditioneel verwarmingsysteem heeft jaarlijks onderhoud nodig om gedurende meerdere jaren voldoende te kunnen blijven functioneren.

Het jaarlijkse onderhoud aan een verwarmingsteem is, afhankelijk van de ouderdom van het bestaande systeem, soms erg duur. In een infrarood verwarmingsysteem zitten geen bewegende onderdelen. Doordat geen bewegende onderdelen zijn toegepast is nagenoeg geen onderhoud nodig om het systeem goed te laten werken.

Wij hebben verschillende merken ir panelen in onze showroom opgehangen. Op die manier kunnen we u de verschillende mogelijkheden beter laten zien. Na een bezoek aan de showroom is het voor de meeste van onze klanten direct duidelijk welk ir paneel ze willen aanschaffen.

Offerte aanvragen

ir verwarming panelen
bekijk de werking

Naar de webwinkel