Recreatiewoning verwarmen met infrarood

Recreatie woning verwarming

Een recreatiewoning verwarming kan een dure aangelegenheid zijn. Zeker de oudere recreatiewoningen zijn vaak niet erg goed geïsoleerd. Door de slechte isolatie zijn de verbruikskosten van gas hoog. Daarbij komt dat het tarief dat moet worden betaald voor de ingekochte gas veelal hoog is. Veel parken maken gebruik van een zogenaamde butagastank die steeds moet worden bijgevuld. Sommige recreatiewoningen hebben hun eigen gastank. In beiden gevallen is de gasprijs vele malen hoger dan bij een gewone particuliere aansluiting.

In sommige gevallen is er zelfs helemaal geen gasaansluiting aanwezig. De recreatie woningen worden dan meestal verwarmd met elektrische kachels omdat een openhaard vaak niet gebruikt mag worden in een bos achtige omgeving.

Infrarood verwarming biedt dan een uitkomst. Niet alleen is infraroodverwarming zuinig in het gebruik, het is ook erg veilig en gemakkelijk aan te brengen. Wanneer een elektrische installatie is vervangen door een infraroodverwarming, dalen in een recreatiewoning de kosten voor de verwarming gemiddeld met 55%.

Omdat een infraroodverwarming eenvoudig per ruimte kan verwarmen, is het mogelijk bepaalde kamers te verwarmen zonder dat de gehele woning hoeft te worden verwarmd. Dat is gemakkelijk, energiebewust en comfortabel.

In tijden waarop u uw recreatiewoning niet mag gebruiken kan een thermostaat met hygrostaatfunctie de woning in uw afwezigheid op temperatuur houden en ook de luchtvochtigheid bewaken. Zo voorkomt u een bedompte lucht in uw woning na de winterperiode.

De verwarming die wij gebruiken in een gewone woning is ook geschikt voor recreatiewoningen. In sommige gevallen kiezen klanten voor een wat goedkoper paneel. Wij hebben voor recreatiewoningen een uitgebalanceerd productenaanbod.

Graag vertellen wij u meer over de mogelijkheden van het verwarmen van uw recreatiewoning. Mocht u vragen hebben over de benodigde capaciteit of andere vragen aangaande het gebruik van een infraroodpaneel in uw vakantiewoning horen wij dat graag.

Indien gewenst maken wij voor u een offerte op maat, eventueel in combinatie met een advies op locatie zodat wij de mogelijkheden voor uw recreatiewoning verwarming gezamenlijk kunnen bekijken.

Offerte aanvragen

Goedkoop uw recreatiewoning verwarmen
bespaar op kosten

Naar de webwinkel